Tuotteet

Puukkojunkkari valmistaa erilaisia puukkoja metsästys-, kalastus- ja eräkäyttöön. Malleja löytyy myös keittiötyövälineiksi (esim. paistiveitsisetti ja fileerausveitset).

Puukon terät ovat joko seostettua hiiliterästä (80CRV2) tai ruostumatonta terästä (W.1.4110). Hiiliterästerät ovat saatavana sekä mustakylkisenä että kiillotettuna. Perusmalliston valmistamme kuitenkin mustakylkisenä.

Kahvamateriaaleina käytämme koivua, lämpökäsiteltyä koivua ja visakoivua. Kahvat käsitellään joko värittömällä tai hieman sävytetyllä puunkuullosteöljyllä. Pitkän iän takaamiseksi puukkojen ja veitsien kahvat tulisi aika ajoin öljytä esim. ruokaöljyllä.

Tupen materiaalina käytetään joko vaaleaa, tummanruskeaa tai mustaa nahkaa. Tuppeen on mahdollista saada myös oma leimaus vakioleimojemme tilalle (ks. Liikelahjat-osio).

Hiiliteräs:

Hiiliteräs on erinomainen materiaali vuolupuukkoihin sen helpon teroitettavuuden takia. Puukon hoidossa täytyy muistaa terän kuivanapitäminen ja terä olisi hyvä öljytä aina silloin tällöin.

Tutustu hiiliteräs puukkoihinarrow_btn

Ruostumaton teräs:

”Vaasan veri ei vapise ja Kauhavan rauta ei ruastu”

Ruostumaton teräs on sopiva materiaali puukkoihin ja veitsiin, jotka ovat tekemisissä kosteuden kanssa. Näitä ovat esim. fileerausveitset, kalapuukot ja yleensä keittiökäytössä olevat veitset. Terä siis kestää kosteuttakin, mutta kahvojen osalta on hyvä muistaa, että tuotteemme eivät kestä konepesua

Tutustu ruostumaton teräs puukkoihinarrow_btn